reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Save Valley

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Save Valley Zimbabwe

Save Valley in Zimbabwe behoort tot de grootste en mooiste beschermde natuurgebieden van Afrika. De ligging, het verschil in hoogte en terrein zorgen voor een enorme diversiteit aan flora en fauna. Het is een thuishaven voor bedreigde diersoorten en naast de Big Five is het een fantastische bestemming om wilde honden spotten en te monitoren. Het is absoluut een onontdekte parel van Zimbabwe, waar u echt een off the beaten track gevoel krijgt en geweldige safari's kunt beleven.
Afwisselende landschappen
Save Valley is een bijzonder mooi park, gelegen in een vallei, omringd door heuvels en bergen en heeft een zeer afwisselend landschap dat gekenmerkt wordt door de seizoenen. De omgeving is deels rotsachtig wat doet denken aan de Matobo Hills en wordt afgewisseld met open vlaktes, bosachtige terreinen, lage struikgewassen met mopane en acacia's, drassige waterpoelen, veel imposante baobab bomen welke soms tussen de grote rotsen uitgroeien en zanderige en rotsachtige rivierbeddingen. De diversiteit aan landschappen zorgen er voor dat er een grote verscheidenheid aan planten en dieren is te vinden.


Wildlife
Wild is erg goed vertegenwoordigt in Save Valley. Naast de Big Five (buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn) is er tal van ander groot wild te vinden waaronder kuddes zebra's, wildebeesten, giraffen, jackals, elanden, sabel antilopen, kudu's, waterbucks, cheeta's, wilde honden en nog veel meer. Opvallend in Save Valley is dat veel wild zoals giraffen en kudu's ook vaak in kleine kuddes of groepen te zien zijn. Voor wie speciaal naar Zimbabwe komt voor de neushoorns, is Save Valley met 280 neushoorns een uitstekende bestemming. Maar ook veel reptielen als verschillende slangensoorten, lizards en gecko's zijn aanwezig. En met meer dan 600 vogelssoorten kunnen vogelliefhebbers in de maanden november en maart hier werkelijk hun hart ophalen.


Natuurbehoud
In Save Valley ligt de nadruk op het beschermen en behouden van zeldzame en bedreigde diersoorten en het in stand houden van hun leefgebied zodat ook toekomstige generaties kunnen overleven. Naast het monitoren van de leeuwen populatie en het fokken van neushoorns houdt Save Valley Conservancy zich onder andere bezig met succesvolle anti poaching programma's. Ruim 200 anti poachers trekken er dagelijks op uit om de neushoorns en ander wild in de vallei te beschermen tegen mogelijke stropers. Daarnaast onderzoeken en monitoren zij nauwlettend de wilde honden. Bewegingspatronen, onderlinge conflicten en competities, doodsoorzaken, en genetische verschillen zijn enkele onderdelen van deze interessante en belangrijke onderzoeken.


Maar ook de wildlife educaties aan de lokale gemeenschap zijn een grote bijdrage aan de instandhouding van dit prachtige gebied en al haar inwoners. Een deel van de opbrengst dat via het toerisme ontvangen wordt, vloeit terug naar de lokale gemeenschap door middel van het geven van onderwijs, werkverschaffing in de lodges en binnen het wildlife management en de anti poaching units, het telen van groente (dat door de lodges wordt gekocht en wordt gebruikt voor uw maaltijden) en de mogelijkheid tot verkoop van handgemaakte souvenirs in de vorm van kunst en houtsnijwerken.

Locatie
Save Valley ligt in het zuidoosten van Zimbabwe en heeft een oppervlakte van 3400km². Het is een wildlife conservatie gebied dat samen met Gonarezhou deel uit maakt van het Greater Limpopo Transfrontier Park. Het park is wat lastig te bereiken omdat het in combinatie met de meer bekende bestemmingen in Zimbabwe 'off road' is. Een wegtransfer neemt veel tijd in beslag en een klein vliegtuigje kan soms een kostbare aangelegenheid zijn tenzij u met meerdere personen reist. Maar juist vanwege de afgelegenheid en de onbekendheid met dit gebied bent u vrijwel verzekerd van een unieke bestemming waar u nauwelijks toerisme tegenkomt. Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt neem dan gerust contact met ons op en wij zullen de mogelijkheden graag met u bespreken.

Accommodatie
In het enorme gebied van Save Valley zijn slechts een viertal accommodaties te vinden, van budget tot luxe. De activiteiten die worden aangeboden variëren van dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bushwalks, culturele wandelingen, korte kanosafari's, speciale vogelsafari's, rhino tracking en fotografische safari's. Tegen geringe extra kosten bieden wij ook de unieke mogelijkheid om dit fantastische park met een professionele privé gids te ontdekken, voorzien van een eigen 4WD of te voet.

Beste reistijd
De temperatuur in Save Valley kan in de maanden oktober t/m april best heet zijn en moet u rekening houden met dagtemperaturen tussen 30ºC en 40ºC. Eind november t/m medio maart valt onder het regenseizoen waarvan de meeste regen in januari en februari valt. Het regent er niet de hele dag door maar slechts een paar uur per dag. In dit zogenaamde regenseizoen zijn de natuurverschijnselen bijzonder fraai, het ontluiken van de flora en pasgeboren wild. Mei t/m september zijn de koelere maanden met overdag een temperatuur van 25-30 ºC, maar de nachttemperaturen kunnen behoorlijk fris zijn en soms dalen tot rond het vriespunt. Dit betekent dat het ook tijdens een vroege ochtend game drive best koud kan zijn, maar zodra de zon tevoorschijn komt is het al snel weer aangenaam warm.

Game drive in Save Valley Conservancy
Game drive in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Game drive in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy
Op safari in Save Valley Conservancy

Unieke ervaringen opdoen met een research en anti poaching project

Op safari in Save Valley Conservancy Op safari in Save Valley Conservancy Op safari in Save Valley Conservancy

Wilt u iets echt unieks beleven dan bieden wij in samenwerking met een accommodatie de mogelijkheid aanwezig te zijn bij een “lion call”. Een “lion call” houdt in dat er tijdens een game drive ergens vlees wordt opgehangen aan een boom waarna de leeuwen worden gelokt en geroepen. Samen met een researcher zult u als onderdeel van het onderzoeksproject de leeuwen observeren en kunt u tevens prachtige close up foto´s maken.

Voor wilde honden liefhebbers bieden wij de mogelijkheid voor een speciale wilde honden safari onder begeleiding van een researcher. Tussen mei en augustus (denning season) de periode dat er jongen worden geboren, gaat u op zoek naar de nesten. Deze zijn meestal te vinden in voormalige holen van de aardvark. Per nest zijn er 11 of 12 pups te vinden en gedurende 12 weken worden de pups in en rondom het hol verpleegd en verzorgd. Het is aandoenlijk om soms op slechts 10 meter afstand de interacties en capriolen van deze prachtige sociale dieren te aanschouwen.

Heeft u wat meer tijd over en bent u geïnteresseerd in nijlpaarden research en/of het anti poaching programma in Save Valley dan kunt u ook bij ons terecht. Minumum verblijf is 5 dagen en maximum verblijf 14 dagen. Uw taak kan onder andere bestaan uit het observeren en vastleggen van het gedrag van de nijlpaarden. Zandscheppen uit de rivierbedding of kleine kanalen blokkeren met zand of steen zodat de nijlpaardenpoelen niet uitdrogen en het invoeren van de observatie gegevens in de computer. Te allen tijde krijgt u begeleiding zodat u weet wat er van u verwacht wordt en waar u op moet letten. Tijdens de observaties zult u gegarandeerd veel leren over deze fascinerende dieren. Uiteraard wordt het gewaardeerd wanneer u tijdens de observatie ook interessante foto's of film kunt maken die aan hun database kan worden toegevoegd.

Naast de nijlpaarden observatie kunt u op pad gaan met de game scouts op anti poaching patrouilles en helpen bij het zoeken en verwijderen van draadstrikken. Of afhankelijk van de tijd van het jaar kunt u helpen bij het maken van brandgeulen om bosbranden te bestrijden. Heeft u mechanische kennis dan kunt u, wanneer nodig, helpen bij het repareren van de voertuigen.Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593