reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Tengenenge Art Village

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Zimbabwe

Tengenenge Village

Tengenenge is een typisch Afrikaans dorp en ligt ten noorden van Harare, aan de voet van de 'Great Dyke', een bergketen die zich uitstrekt tot aan Zambia. Het grote verschil met andere Afrikaanse dorpen is, dat elke inwoner hetzelfde beroep heeft namelijk Beeldhouwen!
Warm welkom
De weg naar Tengenenge voert door een landelijke regio met onderweg kleine dorpjes, boerderijen en onbewoonde vlaktes met op de achtergrond heuvels en bergentoppen. Onderweg zal er even worden gestopt voor een enkele controle post en en de lunch. Tengenenge Art Village is beslist de moeite waard om te bezoeken. Zodra u aankomt in het dorp wordt u hartelijk verwelkomd en staan de bewoners u al op te wachten. Het zijn vriendelijke en gastvrije mensen, hoewel sommige bewoners wat verlegen zijn, wint hun nieuwsgierigheid het al snel en komen ook zij uw verwelkomen. Dorpskinderen rennen in het rond wanneer u langs de hutjes wandelt en ze zijn al snel onder de indruk wanneer u wat leuks voor hen heeft meegebracht zoals bijvoorbeeld een springtouw, bellenblaas of een voetbal.

Enorme beeldentuin
Tengenenge Art Village is als het ware een open museum met meer dan 11.000 beelden! Rondom het dorp zijn een tal van wandelpaden die door de enorme beeldentuin leiden. Tengenenge is opgericht in 1966 door Tom Blomefield, een voormalige tabaksboer en chroom mijnwerker. Na de economische sancties op Zimbabwe was er geen werk meer voor hem en zijn werknemers, maar hij zag kans om een nieuw inkomen te vergaren en meer betekenis aan het leven te geven.

In het dorp wonen ongeveer 100 beeldhouwers met hun gezinnen die hier de kost proberen te verdienen door hun eigen gemaakte beelden ten toon te stellen en te verkopen. Alle beelden die hier tentoongesteld staan zijn met de hand gemaakt en elk beeld heeft een eigen verhaal, mythe of betekenis. De kunstenaars hebben elk een stukje land waarop hun beelden tentoongesteld staan en krijgen een commissie voor elk verkocht beeld. De stenen uit de nabijgelegen groeve worden gratis verstrekt door de gemeenschap en ze mogen er wonen en gebruik maken van de faciliteiten van het dorp. De organisatie van Tengenenge verzorgt de verkoop van de beelden en het verpakkingsmateriaal en betaalt tevens voor de gemeenschappelijke voorzieningen zoals de toiletten, het water en de elektriciteit in het dorp.

Bezoekers & workshop beeldhouwen
Tengenenge is een aanbeveling voor hen die affiniteit met beeldhouwen hebben. U kunt het dorp voor een middag bezoeken als ware u een museum bezoekt of u kunt onder begeleiding van een Engels sprekende kunstenaar aan een workshop deelnemen van één of meerdere dagen.

Indien u een beeld wilt aanschaffen kan dit, de schitterende beelden worden tegen geringe prijzen verkocht. Wanneer deze niet te groot en te zwaar is kunt u het mee kunnen nemen in uw bagage. Wij raden aan hier van te voren rekening mee te houden en bijvoorbeeld ook een extra handdoek als inpakmateriaal voor het beeld mee te nemen. Grotere beelden die u niet zelf mee kunt nemen, kunt u zorgvuldig laten inpakken en laten transporteren naar Harare of zelfs naar uw eigen huisadres. Informatie en kosten hierover kunt u ter plekke in het dorp opvragen.
 Beeldhouwen & safari in Zimbabwe - klik hier voor reisvoorbeelden
In Tengenenge kunt u overnachten in één van de lokale guesthouses en kunt u meedoen aan een workshop beeldhouwen onder leiding van lokale kunstenaars. Een verblijf in Tengenenge is een unieke culturele ervaring met veel interactie, waarbij u het dagelijks leven en de gewoontes van lokale bewoners persoonlijk van dichtbij zult ervaren.

Een privé gids/chauffeur zal u naar Tengenenge rijden een ook tijdens uw verblijf aanwezig zijn als reisleiding waarbij u met vragen of problemen terecht kunt. Het dorp kent geen luxe, en de voorzieningen die er zijn, zijn zeer eenvoudig en basic. Een guesthouse is een zeer eenvoudige rondavel gelijk aan die waar ook de bewoners in wonen, ze zijn gereserveerd voor bezoekers die deelnemen aan de beeldhouw workshops. Elke rondavel is voorzien van een comfortabel bed, linnengoed, een klamboe en kaarslicht. Er is een apart gebouw met een gedeelde was en toilet voorziening welke afdoende zijn, maar waar u niet teveel van moet verwachten. En het is aan te raden een eigen badhanddoek mee te brengen. Elke dag wordt de kamer schoongemaakt en een kok zorgt voor simpele en smakelijke maaltijden die u in een klein openfronted restaurantje in het centrum van het dorp kunt nuttigen.

Het dorp beschikt over een klein schooltje en een enkele schooljuffrouw probeert met de weinige materialen die zij heeft de kinderen van enige scholing te voorzien. Ook is er een dansgroep in het dorp die graag, wanneer u het leuk vindt, speciaal voor u een show zal geven. Tegen het avonduur wordt het al vroeg donker, het moment dat de meeste bewoners terugkeren naar hun hut voor het diner en een vroege nachtrust. Voor u wordt er door de kok een maaltijd of een heerlijke braai bereid en kunt u in alle rust genieten van het bijzondere moment en de prachtige sterrenhemel. Wanneer u bereidt bent een drankje aan te bieden, wordt de sfeer met de dorpelingen als snel gezellig.

Beeldhouwen met een lokale kunstenaar
Gedurende uw verblijf komt u in persoonlijk contact en heeft u veel interactie met de lokale bewoners en hun gebruiken. Elke deelnemer zal een kunstenaar toegewezen krijgen, welke u zal begeleiden tijdens de workshop en u de kneepjes van het sculpturen zal uitleggen. Naast het gebruik van bruin en zwart serpetijn steen, afkomstig uit de enorme depots van de 'Great Dyke' worden er ook hardere steensoorten gebruikt zoals springstone en opaal. Het gehele beeldhouwproces gebeurt handmatig en wordt dus zonder enige toepassing van moderne techniek of machines voltooid. De beeldhouwers weten elke ruwe steensoort om te toveren tot een indrukwekkend stukje kunst. De intuïtie en het respect voor de steen, en niet het meten of tekenen, vormen de basis voor het beeldhouwen in Tengenenge.

Allereerst gaat u zelf naar de mijn en op zoek naar uw eigen steen. Daarna nog een geschikte plek vinden in de schaduw om aan de slag te kunnen gaan met uw kunstwerk. Tevens ziet u andere kunstenaars aan het werk en bent u in de gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen. Zij zullen u behalve over de techniek van het beeldhouwen ook over de symboliek van de beelden vertellen. De sfeer tijdens de workshop is ontspannen en zeer gastvrij en u zult tegelijk een beetje van hun leven meekrijgen. De workshops duren een paar uur per dag maar natuurlijk kunt u zo lang als u dat wilt aan uw steen doorwerken. En of u nu ervaring heeft met beeldhouwen of juist helemaal niet, het maakt de totale ervaring er niet minder bijzonder om. Het is aan te raden wel uw eigen gereedschap mee te brengen zoals een beitel, hamer, veil, schuurpapier, handschoenen en een poets lap. Eventueel is er beperkt gereedschap in bruikleen.

De steen die u maakt mag u achteraf meenemen, wilt u dit niet, dan belandt uw steen op de beelden- begraafplaats waar nog honderden andere restanten en afgedankte beelden liggen. Indien u een beeld wilt aanschaffen kan dit, de schitterende beelden worden tegen geringe prijzen verkocht. Wanneer deze niet te groot en te zwaar is zou u het mee kunnen nemen in uw bagage. Wij raden aan hier van te voren rekening mee te houden en bijvoorbeeld ook een extra handdoek als inpakmateriaal voor het beeld mee te nemen. Grotere beelden die u niet zelf mee kunt nemen, kunt u zorgvuldig laten inpakken en laten transporteren naar Harare of zelfs naar uw eigen huisadres. Informatie en kosten hierover kunt u ter plekke in het dorp opvragen.

Uw verblijf is onder begeleiding van uw privé gids/chauffeur, inclusief alle maaltijden, braai en beeldhouw workshops onder begeleiding van lokale kunstenaars.


 Klik hier voor accommodaties in Zimbabwe


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593