reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Kalahari Desert

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Botswana Central Kalahari Game Reserve

Niets is vergelijkbaar met de onmetelijkheid, de wilde en mystieke schoonheid van de Kalahari Desert. Het hele extreem droge gebied omvat het Central Kalahari Game Reserve en de Makgadikgadi Pans. De eerste indruk is een oneindige vlakte waar u helemaal alleen bent en waar u niets en niemand tegenkomt. Toch zit het gebied vol leven, heeft een fascinerende ecologische oorsprong en een culturele historie.
Central Kalahari Game Reserve
Het woestijnachtige hart van het droge zuiden, het Central Kalahari Game Reserve ( CKGR ) is ten alle tijden een bijzondere plek om te bezoeken. Imposant en onmetelijk, afgelegen en verlaten, de stilte en dan het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond. De Kalahari is het grootste reservaat in Botswana en heeft een bijzondere schoonheid, gekenmerkt door een uitgestrekt overwegend vlak landschap bedekt met grassen, zoutpannen, begroeide zandduinen en oude rivierbeddingen. De meeste gevarieerde bos begroeiing vindt men in het noordelijk en zuidelijk deel van het park. In het noordelijk deel van het reservaat bevindt zich het meest wild en wordt daarom het meest bezocht.

Van de migrerende zebraís en ander wild uit de noordelijke Linyanti en Savuti zal men in de Kalahari niets merken. Maar de Kalahari heeft een prima wildstand welke het hele jaar gelijk blijft. Zodra in november de eerste regen valt transformeert de dorre grasvlakte en verzamelen zich grote groepen gemsbokken en springbokken om van het verse gras te grazen. Veel dieren werpen hun jongen in deze periode welke zij moeten beschermen tegen roofwild. Juist in het regenseizoen kan men grote groepen wild spotten en maakt men kans op spectaculaire taferelen van jagende roofdieren. In het droge seizoen leeft het wild meer verspreid en concentreert zich bij de schaarse waterbronnen. Tijdens een bezoek aan de Central Kalahari ligt de nadruk vooral op de game drives langs verschillende waterpannen op zoek naar het grote wild. Helaas mag in dit park niet Ďoffroadí of in de avond worden gereden, wat game viewing soms kan limiteren. Wildebeest, kudu, giraffe, oryx, hyena, wilde hond zijn een greep uit het wild wat u zoal kunt tegenkomen. Central Kalahari is een goede locatie om leeuwen (in het bijzonder de zwart gemaande leeuwen) te spotten, en met een beetje geluk ziet u luipaard of cheeta. Al het wild heeft zich weten aan te passen aan de droge omstandigheden, maar typische woestijndieren vindt men hier ook zoals jackal, vos, struisvogel en vele soorten reptielen


Deception Valley
De noordwestelijke Deception Valley is de bekendste zoutpan in het park. Gevormd op een eeuwen oude opgedroogde rivierbedding, bedekt met een grasvlakte en kleine eilandjes van struikgewas en bomen. De naam 'Deception' komt doordat het droge oppervlak van de zoutpan door luchtspiegeling soms vol lijkt te staan met water, totdat men teleurgesteld anders constateert. De pan is een geliefde plek om wild te spotten, want het wild gebruikt de schaduw van de bomen graag als rustplek tijdens de hitte. Niet zelden kan men overdag leeuwen vinden relaxend in de schaduw van de bosjes. Een bezoek aan Deception Valley neemt een hele dag in beslag en is vaak niet standaard inbegrepen wanneer u in een accommodatie verblijft.

San Bushmen
De San Bushmen zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied en leven nog steeds in het reservaat. Ze leefden een nomadisch jager bestaan, alleen op basis van wat ze nodig hadden om te overleven. Hun traditionele levensstijl is bijna verdwenen, maar sommige 'bush survival' kennis en vaardigheden worden nog steeds doorgegeven van generatie op generatie. Accommodaties in de Kalahari huren regelmatig iemand in die van de 'bushman' afkomstig is. Gekleed in traditionele dierenhuiden en vergezeld van een pijl en boog vermaken zij de toeristen met de leer over hun overlevingstechnieken. Het is een educatieve en interessante ervaring om tijdens een wandeling over de lokale overlevingstechnieken en jagersgebruiken te leren.

Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Kalahari Safari Botswana
Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en BelgiŽ.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafariís & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593