reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Zambezi Rivier & kanosafari´s

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Kano safari Zimbabwe

Een kanosafari op de Zambezi Rivier in Zimbabwe mag u eigenlijk niet overslaan. De ontmoeting met de natuur in en langs de Zambezi Rivier is een unieke beleving en ongetwijfeld zult u de nieuwsgierige en verbaasde blikken van allerlei dieren gadeslaan.
Beleef het ritme van de rivier
Vanuit het Kariba meer stroomt de Zambezi Rivier door een smalle bergpas door de Zambezi vallei op weg naar de Indische Oceaan.Dit gedeelte van de Zambezi is heel anders dan het gedeelte bij Victoria Falls: de Upper Zambezi waar het wildwatervaren een avontuur is. Er zijn hier geen stroomversnellingen, de rivier is een stuk rustiger met vele vertakkingen en eilandjes waar veel wild te zien is. De kano is het enige aangewezen vervoermiddel om dit fascinerende gebied te verkennen. U peddelt rustig stroomafwaarts en passeert vele eilandjes die vaak worden bevolkt door impala's, nijlpaarden, krokodillen en allerlei watervogels. Zodra u de kano instapt en de kloof tussen de bergen bij Kariba uit peddelt begint een oase van rust. Het is er héél stil en u hoort alleen nog het geluid van de natuur en haar bewoners. Even verderop wordt de rivier een stuk breder en het landschap een stuk vlakker. Eilandjes komen in zicht en de eerste groepen nijlpaarden kondigen zich aan. Naarmate u de rivier afglijdt des te meer kanalen en zandbanken u tegen komt, de meeste bevolkt door grote groepen watervogels.

Batonga bewoners
Af en toe varen lokale vissers voorbij in hun uitgeholde boomstammen, ze zwaaien u vriendelijk tegemoet terwijl u langs de oevers de kleine traditionele dorpjes van de Batonga bevolking ziet. Op verzoek kunt u onderweg even stoppen en een bezoek aan één van deze dorpjes brengen, zo kunt u even een kleine indruk krijgen van het dagelijks leven. De bewoners zullen u gastvrij ontvangen.

Mana Pools National Park
Bij het Mana Pools National Park verandert de rivier in een bijna delta-achtige watervlakte, een netwerk van kanalen waar u onvermijdelijk langs grote groepen nijlpaarden zult peddelen. De wanden van de oevers zijn doorboord met holen van de bontgekleurde bijeneter en zodra u aankomt varen vliegen ze met honderden tegelijk hun nest in en uit.

Een weelderige en malse vegetatie trekken allerlei soorten dieren aan als buffels, zebra’s en olifanten. Hier peddelt u tussen twee natuurreservaten door: het Lower Zambezi National Park aan de Zambiaanse kant en het Mana Pools National Park aan de Zimbabwaanse zijde. Mana Pools is bij uitstek de locatie om uw kanosafari af te wisselen met een game drive of een wandelsafari. Het spreekt voor zich dat u hier géén of nauwelijks toeristen tegen zult komen.

Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari Zimbabwe
Kano safari ZimbabweKano safari Zimbabwe

Kano safari Zimbabwe

Kano safari Zimbabwe

Vanuit Kariba kunt u verschillende trajecten ondernemen. Vanaf 3 dagen / 2 nachten naar Chirundu tot 10 dagen / 9 nachten dagen naar Kanyemba in Mozambique. Elk traject is weer anders en heeft zo haar eigen charme. Naast de bijzonder mooie en afwisselende natuur zult u op elk traject wild tegenkomen. Onvermijdelijk zult u langs nijlpaarden peddelen en wanneer een olifant vlak voor uw neus een bad gaat nemen, zal uw adrenaline absoluut stijgen.

Voordat u aanvangt met de kanosafari verblijft u een nacht in een hotel in Kariba. Hier krijgt u een briefing van twee zeer ervaren gidsen die u zullen begeleiden tijdens de safari. Als geen ander kennen zij de rivier op hun duimpje en weten zij precies waar de nijlpaarden populaties zich ophouden. Zij hebben zo hun trucjes waardoor u op voldoende afstand blijft om er veilig omheen te peddelen. U peddelt stroomafwaarts en eigenlijk is het meer bijsturen dan peddelen want de rivier heeft een gemiddelde stroming van 4 kilometer per uur. Pas wanneer de rivier tijdelijk wat breder wordt (in de buurt van Chirundu en met name in de maanden juli en augustus) kan het daar soms wat winderig zijn waardoor u wat meer moet peddelen. Eénmaal Chirundu gepasseerd kunt u zich weer rustig de rivier af laten glijden.

De Canadese kano's zijn tweepersoons en ruim 5 meter lang en uitgerust met comfortabele zitjes met canvas kussens. Deze kano's zijn stevig en kunnen een gewicht dragen tot ruim 420 kilo.

Tijdens de standaard kanosafari overnacht u in ruime tweepersoons transparante koepeltenten waardoor u ook 's nachts kunt genieten van de sterrenhemel en het eventueel overstekende wild.

De safari's zijn geheel verzorgd en alle benodigdheden zoals tenten, slaapzakken, matrassen, keukengerei, proviand, etc. worden al voor u naar de kano's gebracht. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Wel wordt er van u verwacht dat u enigszins meehelpt met het opzetten van de tenten.

Tijdens de luxe Kanosafari overnacht u in een semi-luxe bushcamp in Mana Pools. Dit bushcamp wordt speciaal voor u opgezet en is voorzien van ruime comfortabele tenten met bedden en linnengoed, douche en toilet. Het kamp beschikt over een voltallige staf, keuken, diner gelegenheid en bar faciliteiten. De kanosafari wordt afgewisseld met wandel en jeepsafari's.

Ervaring met een kano is niet vereist en u hoeft geen super conditie te hebben, doch wordt enige fitheid op prijs gesteld.


Kariba - Chirundu
3 dagen/ 2 nachten

Na uw overnachting in Kariba vertrekt u vroeg in de ochtend met een truck naar de Kariba Gorge. Onderweg wordt er in een lokaal dorpje extra proviand en water gekocht. Hier kunt zelf ook nog wat kleine inkopen doen en een indruk krijgen van het dagelijkse leven.

De kano's en alle benodigdheden liggen al op u te wachten en na een aantal instructies van uw gids peddelt u rustig de rivier af. Op het heetst van de dag wordt er gestopt bij een eiland voor een pauze en een welverdiende lunch. Er wordt gelegenheid geboden voor een verfrissend bad in de nabijheid maar op voldoende afstand van de nijlpaarden....een bijzondere beleving.

Aan het eind van de tocht staat er een truck voor u klaar om u terug naar Kariba te brengen - ongeveer 2 uur.

Prijsindicatie 2018
3 dagen / 2 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m mei U$ 668 p.p.
Juni t/m oktober U$ 809 p.p.
Exclusief park entreegelden

Chirundu - Mana Pools
4 dagen/ 3 nachten

Vanuit uw hotel in Kariba zet u met een open truck koers naar Chirundu waar de kano's al op u liggen te wachten. Ook hier peddelt u rustig de rivier af en wordt er op het heetst van de dag een plekje op een eiland gezocht voor een pauze en uitgebreide lunch. Tijdens dit traject naar Mana Pools zult u gecharmeerd raken van de afwisselende omgeving, vlakke landschappen, heuvels, smalle kanalen, veel eilandjes en veel wild. Mana Pools is onder de natuurliefhebbers zeer bekend en is eigenlijk één van de mooiste trajecten van de Lower Zambezi.

Aan het eind van de tocht staat er een truck voor u klaar om u weer terug naar Kariba te brengen - ongeveer 4,5 uur.

Prijsindicatie 2018
4 dagen / 3 nachten inclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 763 p.p.
Juni t/m oktober U$ 912 p.p.
Exclusief park entreegelden

Het Mana Pools National Park biedt tevens uitzonderlijk goede mogelijkheden voor wandelsafari's. U kunt deze in combinatie met de kanosafari ondernemen maar ook afzonderlijk. Meer over wandelsafari's in Mana Pools.

Semi Luxe Kanosafari
Mana Pools
4 dagen/ 3 nachten

Deze safari biedt vooral comfort en afwisseling. Het kamp bestaat uit een aantal ruime tenten met en-suite toilet, comfortabele bedden en linnengoed. Ook heeft het kamp een keuken en een dineer - gelegenheid met bar faciliteiten. Een voltallige staff staat geheel tot uw beschikking en zal tevens het kamp voor u opzetten en afbreken wanneer u van locatie verandert.

Bij aankomst in de namiddag krijgt u een briefing waarna u in de kano stapt voor alvast een voorproefje. Voor zonsondergang keert u terug naar het kamp voor uw eerste overnachting. De volgende dagen vertrekt u steeds 's morgens vroeg met de kano en peddelt u naar de volgende locatie waar u ook game drives en wandelsafari's kunt doen.

Tijdens deze wandelsafari's zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen. Uw gids zal boeiend vertellen over het wild, de geluiden, over sporen, de insecten, de vogels en de planten. Mana Pools is bijzonder rijk aan wild en elke dag zult u een ander gedeelte op een ander manier gaan verkennen.

Prijsindicatie 2018
4 dagen / 3 nachten exclusief transfers van/naar Kariba
November t/m/ mei U$ 1.240 p.p.
Juni t/m oktober U$ 1.587 p.p.
Exclusief park entreegelden

 Klik hier voor meer kanosafari's in Zimbabwe vanaf 2 tot 9 nachten


Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593