reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

HET GROENE OOSTEN VAN ZIMBABWE

EASTERN HIGHLANDS

Eastern Highlands Zimbabwe
De zeer dunbevolkte en bergachtige Eastern Highlands zijn een gebied ten oosten van Zimbabwe dat grenst aan Mozambique. Het behoort tot één van de minst bezochte gebieden van Zimbabwe, maar vanwege de koelere temperatuur is het in de warme zomermaanden een geliefde vakantiebestemming voor de lokale bewoners. En niet onterecht want het gebied heeft prachtige vergezichten met groene heuvels en valleien, watervallen en een weelderige en afwisselende flora en fauna omgeven door een serene stilte en rust. De Eastern Highlands zijn een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ondanks dat het wildlife minder spectaculair is dan in de bekende parken zoals bijvoorbeeld in Hwange, Matobo en Mana Pools, vindt men hier evengoed wildsoorten als impala, bushbuck, giraffe, wildebeest en zebra. Het gebied is te verdelen in drie regio’s, het Nyanga National Park in het noorden, de Vumba Mountains in het midden en het Chimanimani National Park in het zuiden.
Nyanga National Park
Mount Nyangani, de hoogste berg van Zimbabwe is gelegen in Nyanga National Park in het noordelijk deel van de Eastern Highlands. Met bergen die reiken tussen de 1800-2600 meter hoogte en worden afgewisseld met glooiende groene heuvels, rivieren en talrijke watervallen waaronder de op twee na hoogste waterval van Afrika “Mutarazi Falls”, biedt het park een unieke vakantie ervaring. Het gebied is bekend om een aantal van haar prachtige vergezichten welke het beste per auto te bereiken zijn: Worlds View, Honde View, Pungwe View en Christmass Pass met een uitzicht op de lager gelegen stad Mutare.

Naast het bezoeken van de Mutarazi Falls, Nyangombe Falls, Pungwe Gorge Falls en Nyamuziwa Falls kunnen bezoekers een frisse duik nemen in Nyangombe Pool, een natuurlijk gevormde lagune met een zandstrandje te midden van de Nyangombe River. Men kan een bezoek brengen aan het Rhodes Museum of een canopy walk over de afgrond vanwaar men de Mutarazi Falls vanaf een heel andere hoek kan bekijken. Er zijn diverse wandelroutes door het kleurrijke bosland, langs watervallen, 400 jaar oude ruines, en over open hoogvlaktes met prachtige panoramische uitzichten.

In het bijzonder mooie landschap leven diverse wildsoorten, zo maakt u kans om, wildebeest, kudu’s, waterbuck, eland, impala’s en sabelantilopen tegen te komen. De omgeving rond Nyanga NP is minstens even mooi, waar de wegen kronkelen langs de groene bergtoppen, bananen, koffie en thee plantages. Het Rupurara Estate net buiten Nyanga is rijk aan kleine watervallen met prachtig begroeide rotsformaties waar ook wild als zebra’s en giraffen zijn te vinden. Een deel van de bossen in Nyanga blijft het hele jaar door groen, toch zal aan het einde van de droge tijd een deel van het landschap verdorren. Nyanga is in elk jaargetijde mooi en afwisselend om te zien.

Honde Valley
De Honde Vallei vormt officieel geen onderdeel van de Eastern Highlands, maar wordt wel gezien als een unieke locatie voor vogelaars, wandelaars en natuurliefhebbers. Honde Vallei beslaat ongeveer 500 km ² grenzend aan de Mozambique en ingesloten door de bergketens van het Nyanga gebergte.

Het gebied is één van de grootste thee regio’s in Zimbabwe en is bedekt met groen glooiende thee en bananen plantages, boerderijen en enkele kleine dorpjes. De vallei is populair bij natuurliefhebbers en vogelaars. Rondom Aberfoyle Club, Gleneagles Nature Reserve, Eastern Highland Tea Estate en het gebied rond Katiyo Tea Estate kan men geweldig vogels spotten, sommige soorten komen nergens anders in Zimbabwe voor. Daarnaast kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens diverse wandelroutes door dichtbegroeide tropisch ogende bossen met wilde orchideeën, langs watervallen en met varens en mos begroeide rivieroevers.

Vanuit Aberfoyle Lodge kunt u diverse wandelroutes volgen onder begeleiding van een gids, optioneel kunt u op pad met een gespecialiseerde vogelgids. Ook zijn er tal van andere activiteiten mogelijk in Honde valley zoals abseilen, een canopy walk, vissen, fietsen, een bezoekje aan een thee plantage of watercentrale enz. Daarnaast kan men de meerdaagse Turaco Trail ondernemen (5 tot 6 nachten), of slechts een deel hiervan (2 tot 3 nachten). Het is een werkelijk prachtige enigszins intensieve wandeltocht dwars door het afwisselende landschap van Nyanga helemaal tot aan Honde Vallei (Aberfoyle Lodge), waarbij men onderweg overnacht in verschillende cottages in de bergen. Vraag ons gerust naar meer informatie.

Rondreis Eastern Highlands
Honde Valley is een prima locatie om enkele dagen te verblijven om zo te vallei te verkennen. Vanuit de accommodatie kunt u per transfer een bezoek brengen aan Nyanga en/of Vumba om de panorama punten en de Muturazi Falls te bekijken en optioneel kunt u een begeleide wandeling maken. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw accommodatie in Honde Vallei

Een privé voertuig met gids vinden wij de beste manier om rond te reizen in de Eastern Highlands, wilt u dit gebied optimaal kunnen ervaren. Met een eigen voertuig met een privé gids/chauffeur bent u verzekerd dat u niets zult missen en bent u flexibel om onderweg makkelijk even te kunnen stoppen zolang u dat wilt en onderweg te genieten van de panoramische uitzichten. Deze privé gids/chauffeur zal u van A naar B brengen, en zal ook tijdens uw verblijf in de accommodaties aanwezig blijven om u rond te leiden door de omgeving, door de national parken of u te brengen waar u maar naar toe wilt. Deze vorm van rondreizen geeft u alle vrijheid om met uw gids te overleggen en per dag af te stemmen wat u wilt bezichtigen en waar uw interesse naar uit gaat.

Zimbabwe Eastern Highlands - Mutarazi Falls
Zimbabwe Vumba Mountains
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Eastern Highlands

Voor advies of als u gewoon meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593