reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Ruaha National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Tanzania

Ruaha Tanzania

Ruaha National Park
Een enorme onaangetaste wildernis met dramatische landschappen en de ideale bestemming voor hen die een onvervalste, off-the beaten track en rond het kampvuur ervaring willen opdoen. Het ruige landschap heeft een eigen karakter, een indrukwekkend gebied in de Great Rift Valley met rode heuvels, opgedroogde rivierbeddingen, open grasvlaktes afgewisseld met een dichte bebossing met als levensader de grote Ruaha Rivier waar veel wild en vogels op afkomen.

Ruaha National Park is qua sfeer en ongereptheid vergelijkbaar met Katavi maar is veel beter bereikbaar. Een netwerk van ruige paden loopt langs de Ruaha Rivier waar gedurende het droge seizoen impala's, zebra's, buffels, waterbuck en andere antilopen hun leven riskeren voor een slokje water. En het risico is groot - niet alleen vanwege de grote troepen leeuwen, soms wel meer dan 20, die over de savanne heersen maar ook de cheetahs die rondwaren op de open grasvlaktes en luipaarden die in de struiken op de oever van de rivier op de loer liggen. Niet zelden zijn hier spectaculaire encounters te zien!

Doordat Ruaha nogal afgelegen ligt en grote delen van het park ontoegankelijk zijn en zelfs nog onontdekt, is het alleen te bereiken met een klein vliegtuigje. Mede door deze afgelegenheid komt u nauwelijks andere toeristen tegen en wordt het gevoel gecreëerd van een privé avontuur. Voor de moedige natuurliefhebber en de fervente safariganger is Ruaha een perfecte bestemming.

Het fascinerend landschap maakt Ruaha een ideale locatie voor een wat langere safari, minimaal vier tot vijf nachten zijn zeker aan te bevelen, ten minste om de kosten voor de vlucht te compenseren. Een verblijf in Ruaha wordt vaak met Selous gecombineerd omdat de twee parken totaal verschillend zijn en op dezelfde vliegroute liggen.

Beste reistijd
De beste periode om Ruaha of Selous te bezoeken is van juni tot november wanneer de olifanten massaal uit de bush komen en roofdieren regelmatig te zien zijn. December tot februari is een uitstekende periode om veel wild te zien maar het kan nogal vochtig en vrij warm zijn. Hoewel Ruaha grotendeels op een hoog plateau ligt c.a. 900 tot 1600 meter, kan het er behoorlijk warm zijn. De koelste maand is juli met maximum dagtemperaturen tot 30ºC en nachttemperaturen van 18ºC. In de maanden daarna stijgt de dagtemperatuur langzaam tot soms 40ºC in november met nachttemperaturen van 25ºC. Van maart tot eind mei is het vanwege het grote regenseizoen het overgrote deel van deze parken ontoegankelijk en zijn de meeste lodges gesloten.

Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania
Ruaha safari Tanzania


 Safari in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeelden


Old Mdonya River Camp is gelegen op een zeer fraaie locatie in het westen van het Ruaha National Park, een paar kilometer van de Mdonyo Watervallen. Het is een avontuurlijk bushcamp met een persoonlijke service waar geen vaste kamp routine heerst. De safari activiteiten die worden aangeboden bestaan uit dag of avond game drives in open 4WD. Wanneer u een hele dag op game drive gaat bestaat de lunch uit een packed lunch welke op een mooie plek onderweg wordt genuttigd.

Old Mdonya River Camp bestaat uit 12 ruime Meru tenten die eenvoudig doch zeer comfortabel zijn ingericht. Elke tent is voorzien van een comfortabel bed, een bureau en een en-suite toilet/badkamer met een open bush douche onder de Afrikaanse sterrenhemel. Onder de luiffel is een zitje voor de tent. Een grote centrale tent doet dienst als open dineergelegenheid en lounge welke een droge rivierbedding overziet die als doorgang door allerlei wild wordt gebruikt.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m maart ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
April t/m mei gesloten
Juni ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
Juli t/m oktober ± € 275 - € 300 p.p.p.n.
November t/m december ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
Kinderen 7 tot 16 jaar -50%

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, game drives in open 4WD en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)Tandala Tented Camp is gesitueerd nét buiten het Ruaha National Park, op ongeveer 10 kilometer van de ingang. Het kamp beschikt over 11 ruime tenten, op een verhoogd platform op palen en beschaduwd door acacia en baobab bomen. Elke tent is voorzien van een deels open en-suite toilet/douche en beschikt over een ruime veranda met een zitje waar u kunt genieten van de omgeving. Een nabije waterpoel trekt allerlei wild en met enige regelmaat wordt het kamp bezocht door een olifantenfamilie die u vanaf uw veranda kunt aanschouwen.

Een centrale half open lodge bevindt zich een bar, een relaxte lounge met luie zitbanken, een pooltafel en kaartspel en een dineerruimte. Bij goed weer wordt er meestal al fresco gedineerd. Ter verkoeling is er ook een zwembad aanwezig met enkele ligstoelen. De safari activiteiten die worden aangeboden zijn dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari’s in het national park. Omdat het kamp nét buiten het Ruaha National Park ligt, heeft u tevens de mogelijkheid om een traditioneel Maasai dorpje te bezoeken en een indruk krijgen van hun dagelijks leven.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 275 - € 300 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, game drives in open 4WD, wandelafari's, bezoek aan Masaai dorpje en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)


 Klik hier voor meer accommodaties in Ruaha National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com


WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Onafhankelijk
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accom- modaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators.
Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsvereniging, is voorzien van een aansprakelijkheids-
verzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantie-
voorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Wie is Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Aanbiedingen

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Zanzibar

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2017 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593