reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Gombe Stream National Park

Luxe maatwerkreizen en Chimpansee Tracking naar Tanzania

Gombe Stream National Park Tanzania

Gombe & Chimpansee Trekking
De voornaamste reden om Gombe Stream National Park te bezoeken zijn natuurlijk de chimpansees. Deze merkwaardige dieren zijn als individu even uniek als wij mensen en om te observeren hoe zijn hun dag doorbrengen in hun natuurlijke omgeving is een ervaring die u niet zou mogen missen. U vertrekt vroeg in de ochtend naar de plek waar de chimpansees zich de nacht ervoor hebben genesteld. En vanaf hier volgt u hun spoor dat 30 minuten tot wel drie uur in beslag kan nemen. Tegen lunchtijd bent u weer terug in het kamp. Afhankelijk van hoe energiek u zich voelt kunt u in de namiddag de wandeling voortzetten of gewoon lekker relaxen, vissen en zwemmen in het meer.

Jane Goodall heeft met haar jaren lange onderzoek Gombe wereldwijd bekend gemaakt. Haar werk draait om bedreigde diersoorten en met name de chimpansees in Gombe en Mahale. Het Jane Goodall Instituut werkt eraan om de beroemde chimpansees van Gombe National Park te beschermen en maakt daarbij gebruik van haar revolutionaire bevindingen. Gombe is nog altijd Jane’s 'favorite place on Earth' en ze komt er nog steeds elk jaar.

Naast de chimpansees leven in Gombe nog een aantal andere apensoorten als bavianen, vervet apen en de blauw en roodstaart apen. In het dichte woud leven ook luipaarden, maar door hun schuwheid zult u hen waarschijnlijk tijdens uw verblijf niet tegenkomen. De bossen zijn tevens een paradijs voor vogels, meer dan 200 vogelsoorten zijn geregistreerd. Omdat roofdieren hier zeldzaam zijn is Gombe een perfect gebied voor mooie wandelingen met mogelijkheden tot een verkoelende duik in één van de vele riviertjes die kris kras door het park lopen. Nabij het kamp zijn er op loopafstand twee schitterende watervallen die u kunt bezichtigen, Kakombe Falls op ongeveer 30 minuten lopen en voor de meer energieke onder ons, Mkenke Falls op ongeveer 1 uur klimmen.

Bereikbaarheid
De meeste wegen in Tanzania zijn slecht tot zeer slecht en per auto nauwelijks te doen. Omdat Gombe Stream National Park zeer afgelegen ligt kunt u vanuit Arusha een binnenlandse chartervlucht nemen naar Kigoma. Na een overnachting in Kigoma vertrekt u per boot of per air charter naar Gombe. Voor een complete safari in het afgelegen westen van Tanzania is een combinatie met Mahale en Katavi een goede aanrader.

Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking 
Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania
Gombe Stream - Chimpansee Trekking Tanzania

 Chimpansee Trekking in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeelden

Gombe Forest Lodge is het enige Luxe Tented Camp in het Gombe Stream National Park en is gesitueerd op een strandachtige oever van Lake Tanganyika. Het kamp ligt verscholen in het bos en beschikt over 7 op palen gebouwde tented chalets voorzien van comfortabele bedden, een bureau, stoelen, plafondventilator, een en-suite toilet/douche en een eigen veranda met een zitje vanwaar u soms de apen en vogels kunt spotten.

Een open lounge en dineerruimte bieden een fantastisch uitzicht op het meer en de bergen van de Congo. Na een actieve dag van wandelen en klimmen naar de chimpansees is Gombe Forest Lodge een heerlijke plek om even bij te komen voordat uw volgend avontuur begint. Tussen de wandelingen door kunt u relaxen bij het meer en strandstoelen zijn aanwezig. Ook een bezoek aan het centrum van Jane Goodall is mogelijk - graag bij reservering vermelden.

Wanneer u Gombe wilt combineren met Mahale of Katavi - vraag naar de eventuele speciale aanbiedingen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m februari ± € 480 p.p.p.n.
Maart t/m april gesloten
Mei ± € 480 p.p.p.n.
Juli t/m oktober ± € 555 p.p.p.n.
November t/m december ± € 480 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, soft drinks en gebotteld water, laundry service, chimpansee tracking permit, gekwalificeerde gids en park entreegelden.(exclusief boottransfer Kigoma - Gombe ± € 120,- per boot en optionele activiteiten bootsafari ± € 15 p.p. per keer)

Gombe Stream National Park Tanzania
 Klik hier voor meer accommodaties in Gombe & Mahale National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com


WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Onafhankelijk
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accom- modaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators.
Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsvereniging, is voorzien van een aansprakelijkheids-
verzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantie-
voorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Wie is Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Aanbiedingen

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Zanzibar

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2017 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593