reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Paardrijden in Mavuradonha

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Mavuradonha - Zimbabwe

Paardrijden en safari's
Mavuradonha is een ongerepte bergachtige wildernis van meer dan 600km². Het gebied ligt op ongeveer 180 kilometer ten noorden van Harare en is gelegen tussen de granieten heuvels van de 'Great Dyke' en de groene hellingen van de beroemde Zambezi Vallei. De Mavuradonha Bergen vormen de oostelijke grens van de Zambezi vallei waar de hoogste piek tot wel 1000 meter reikt.

Naast de gebaande paden die door olifanten zijn gecreëerd is er slechts één begaanbare weg door deze wildernis, de enige manier om het gebied te verkennen is te voet en te paard. Het is een bijzonder mooi natuurgebied met hoge rotswanden, met gras bedekte hellingen, diepe rivierdalen, boslandschap en een tal van beekjes en riviertjes. Hoewel de grond wordt geëxploiteerd en het kappen van grote bomen nog voorkomt, is het is een relatief goed beschermd natuurgebied en neemt het aantal in wild nog steeds toe zodat u heel goed olifanten, buffels, elanden, zebra's kudu's en ander wild kunt tegenkomen.

Alle safari's ter paard zijn geheel flexibel en egschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde ruiters en worden begeleid door ervaren gidsen en ruiters. Ruiters met beperkte ervaring kunnen bijvoorbeeld een dagtocht ondernemen of de meerdaagse 'Twinga Safari'. Voor de gevorderden is er eventueel de avontuurlijke 'Explorer' safari waarbij u overnacht in de wildernis, in een grot of in een tent. Niet-ruiters kunnen een begeleide wandeling ondernemen en een verfrissende duik in een nabijgelegen waterval nemen óf een bezoek brengen aan het beeldhouwersdorp 'Tengenenge'. Mavuradonha behoorde ooit tot het Monomatapa koninkrijk - een rijk dat strekte van de Zambezi tot aan de Limpopo Rivier in Zuid Afrika en waarvan de oprichters betrokken waren bij de bouw van de 'Great Zimbabwe'. Maar ook bosjesmannen bewoonden dit gebied waarvan nog enkele grotten met rotstekeningen te vinden zijn. Tegenwoordig, mede vanwege de robuustheid en de afgelegenheid, is het gebied volstrekt onbewoond en wordt nauwelijks bezocht.

Zimbabwe Mavuradonha
Zimbabwe Mavuradonha
Zimbabwe Mavuradonha
Zimbabwe Mavuradonha

 Safari in Zimbabwe - klik hier voor reisvoorbeelden


Kopjestop Lodge is gelegen op 180 kilometer ten noorden van Harare, in een vallei van de Mavuradonha heuvels. Mavuradonha ligt tussen de granieten heuvels van de 'Great Dyke' en de groene hellingen van de beroemde Zambezi Vallei. Het is een gebied met een ongerepte wildernis, hoge rotswanden, diepe rivierdalen en groen bedekte heuvels, het is weinig bekend en wordt nauwelijks bezocht.

Naast een stop-over accommodatie voor hen die op doorreis zijn wordt Kopjestops Lodge voornamelijk gebruikt als basis voor paardrijdtochten in de fraaie omgeving. Zowel beginners als gevorderde ruiters kunnen hier hun passie uiten en volop genieten van een prachtige rit. Voor de gevorderden worden meerdaagse tochten gearrangeerd die worden begeleid door ervaren gidsen die de wildernis op hun duimpje kennen. Op een paard dat het beste bij u past zult u de Miombo en Mushanje bossen met orchideeën en palmen gaan verkennen en mogelijk olifanten, buffels, elanden, zebra's kudu's en veel ander wild kunnen spotten.

Kopjestop Lodge bestaat uit 6 chalets met en-suite toilet/douche. De centrale lodge is gebouwd op drie hoogte niveaus waarvan de eerste bestaat uit de eetkamer en de bar, de tweede uit de bibliotheek en de derde niveau beschikt over een groot dek dat een panoramisch biedt over de omgeving. Elektriciteit is niet aanwezig dus maakt u gebruik van de aanwezige kaarsen en olielampen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Full Board - inclusief ontbijt, lunch, diner en paardrijden ± € 285,- p.p.p.n.Twinga Paardijsafari in Mavuradonha - 4 nachten / 5 dagen

De Twinga Safari is geschikt voor zowel beginners als gevorderen en is eigenlijk meer een concept dan een vaste route. Het houdt in dat er verschillende routes in aanmerking komen zoals bijvoorbeeld naar de Bat Caves, de watervallen, de oude forten van het Monomatapa Rijk, de hoge bergengtes en honderden andere onontdekte plekken. - Zelfs een vijfdaagse safari is te kort om alles in Mavuradonha te ontdekken - Tijdens de Twinga safari overnacht u telkens in een lodge of een tented camp, anders dan bij de 'Explorer'Safari waarbij u in de wildernis kunt overnachten. Het rijden is wat rustiger en meer ontspannen, de route is flexibel en er wordt rekening gehouden met uw wensen en interesses. Aan het eind van uw safari keert u terug naar KopjeTops Lodge en zult verbaasd zijn over de diversiteit en pracht van Mavuradonha.

Dag 1 - Transfer naar Mavuradonha - KopjesTops Lodge. Rondleiding door de lodge, het landgoed en de stallen. U maakt kennis met uw gids, begeleiders en de paarden. Nadat het paard is gekozen dat het beste bij u past onderneemt u alvast een sundowner rit zodat u beiden aan elkaar kunt wennen.

Dag 2 - Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u voor een indrukwekkende en onvergetelijke rit door een spectaculaire omgeving waar u geen andere toeristen zult tegenkomen. De route is richting de Twinga Rivier waar u onderweg olifanten en ander wild kunt tegenkomen. Tijdens de rit wordt er regelmatig gepauzeerd bij een rivier of nabij een waterval zodat u en de paarden even kunnen rusten en u een drankje of een maaltijd kunt nuttigen. Voor het donker wordt u in Bat Caves verwacht, op tijd om de avondvlucht van een grote kolonie vleermuizen te aanschouwen. Na aankomst in Bat Caves Bushcamp wacht u een warme douche en een uitgebreid diner.

Dag 3 - Na het ontbijt vervolgt u de safari via de zijrivieren van de grote Twinga Rivier - lunch wordt meegenomen. Na afloop keert u terug naar Bat Cave Bushcamp voor uw overnachting.

Dag 4 - Na het ontbijt bereidt u zich voor op de rit terug naar KopjesTops Lodge. Er zijn wel tien routes die door verschillende valleien naar KopjeTops leiden. De gids overlegt met u welke route uw voorkeur heeft, het verschil in terrein, of u rustig op uw gemak of juist sneller wilt rijden. Hij zal dan een route plannen die het meest aansluit bij u wensen. Sommige routes zijn bergachtig met steile paden, andere snel en relatief eenvoudig of gaan langs grotten met rotstekeningen en weer andere routes gaan langs rivieren en open vlaktes. Maar indien gewenst kunt u ook langs dezelfde route terug als dat u gekomen bent. In de namiddag bent u terug in KopjeTops voor een verfrissing en een uitgebreid diner.

Dag 5 - Deze dag kunt u kiezen uit een volledige dag paardrijden richting het westen van Mavuradonha en diverse dorpjes bezoeken zodat u een indruk krijgt van de Zimbabwaanse bevolking en hun cultuur. Maar uiteraard bent u ook vrij om tijdens deze dag te relaxen en te genieten van de omgeving en van het comfort van uw chalet. Dag 6 - Na het ontbijt wordt er afscheid van u genomen en wordt u naar de airstrip of volgende accommodatie gebracht.

Minimaal aantal deelnemers zijn twee personen - maximaal aantal deelnemers 6 personen.Explorer Paardrijsafari in Mavuradonha - 6 tot 10 dagen

Vanwege de afstand en het zeer robuuste terrein is deze safari alleen geschikt voor de meer vertrouwde en ervaren ruiter. De safari start hetzelfde als de Twinga safari maar vanaf Bat Caves gaat u dieper de wildernis is. Het terrein wordt moeilijker en de paden worden smaller en steiler. U overnacht in een grot of boven op een bergtop waarbij u aan de ene kant naar de maan kunt kijken en aan de andere kant de prachtige zonsopgang kunt zien. U maakt gebruik van een slaapzak, een spade voor uw behoeftes, u wast zich in de rivier en helpt mee met het bereiden van de maaltijden. Ook tijdens deze safari is er geen vast schema en kan er ook voor gekozen worden om enkele nachten in de wildernis door te brengen en enkele in het bushcamp of in de lodge. De safari wordt geheel in overleg met u ondernomen - In 5 dagen zult u ongeveer 120 kilometer afleggen.

Minimaal aantal deelnemers zijn twee personen - maximaal aantal deelnemers zijn 6 tot 8 personen. Klik hier voor accommodaties in Zimbabwe

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593