reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Mana Pools National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Safari Mana Pools Zimbabwe

Het Mana Pools National Park behoort tot de mooiste national parken van Afrika. In Mana Pools kunt u naast boeiende game drives ook fascinerende wandelsafari's ondernemen. En door de nabije ligging van de Zambezi Rivier zijn ook kanosafari's mogelijk.
Mana Pools National Park
De Mana Pools in Zimbabwe zijn voormalige kanalen van de Zambezi Rivier, deze vruchtbare riviervlakte strekt zich uit over 2.000 vierkante kilometer waarvan een groot deel onmogelijk te bereiken is, behalve te voet. Het landschap bestaat uit de Zambezi Rivier met eilanden en zandbanken omgeven door een boslandschap met baobab en inheemse bomen. Het Mana Pools National Park in Zimbabwe vormt tezamen met het Lower Zambezi National Park in Zambia, dat aan de overzijde van de rivier ligt, één groot natuurpark. En juist omdat grote gebieden onbereikbaar zijn voor self drive toeristen is het Mana Pools National Park net als het Lower Zambezi National Park nog volledig authentiek en onbedorven. Wild is in Mana Pools in overvloed te vinden en met name grote aantallen olifanten en buffels. Maar ook zebra's, waterbokken en vele andere soorten antilopen, luipaarden, leeuwen, hyena’s en wilde honden kunt u hier vinden. De rivier is bevolkt door grote aantallen nijlpaarden en krokodillen en met meer dan 450 soorten vogels is Mana Pools tevens een paradijs voor vogelliefhebbers.

Spectaculaire safari's
Mana Pools is niet alleen uniek vanwege de ligging en het wild maar ook vanwege de verschillende safari's die u hier kunt ondernemen. Game drives in open 4WD, wandelsafari's, kanosafari's en bootsafari's. Maar Mana Pools is bij uitstek dé locatie voor een spectaculaire wandelsafari om wild op dichte afstand te aanschouwen. Wanneer u te voet gaat zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Elke wandelsafari is niet zomaar een "wandeling" maar ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet.

Puur wandelsafari's of in dagdelen
Naast wandelsafari's in dagdelen gecombineerd met game drives in open 4WD en/of kanosafari's zijn er ook echte traditionele wandelsafari's mogelijk. Van kamp naar kamp lopen waarbij u zelf uw eigen dag pack draagt en waarbij u telkens op een andere locatie overnacht. De semi luxe tenten zijn van alle comfort voorzien en zijn al voordat u gearriveerd bent voor u opgezet. Of puur wandelsafari's waarbij u telkens terugkeert naar het basiskamp. Tijdens de wandelingen worden er voldoende pauzes genomen om relaxed een hapje te eten of te drinken en de omgeving in u op te kunnen nemen. Zie Mana Pools Shoreline Walking Trail of Chitake Walking Trail

Accommodaties in Mana Pools
Verspreid in Mana Pools zijn diverse accommodaties te vinden waarvan de meesten gesitueerd nabij de Zambezi Rivier. Van kleinschalige semi luxe mobile tented camps zoals het Goliath Safari Camp van de legendarische gids Stretch Ferreira, met een avontuurlijk karakter en waarbij u het echte 'beeing out there' gevoel krijgt, tot de luxueuze bushcamps zoals Ruckomechi van Wilderness Safaris. Dieper in het park nabij de Chitake Springs liggen het luxe Kanga Camp (game drives en wandelsafari's) en het avontuurlijke Camp Chitake waar alleen wandelsafari's worden ondernomen.

De keuze van uw accommodatie is mede bepalend voor het karakter van de safari. Het luxe element zit niet altijd alleen maar in de uitstraling van de accommodatie maar ook zeker in de locatie en het type gids die uiteindelijk het karakter van de safari bepaalt.

Wilde honden in Mana Pools
Mana Pools behoort tot één van de beste locaties om wilde honden te kunnen zien. Het park zou ongeveer 6 roedels tellen met in totaal ongeveer 100 wilde honden. De wilde honden worden met regelmaat gezien rond het rivier gebied en de schaarse waterpannen wat dieper in het park. Het paarseizoen begint in mei/juni, de honden trekken zich terug naar beschermd terrein om hun jongen te werpen en zijn hierdoor minder mobiel. Hierdoor blijven ze op één plek en moeten bezoekers geluk hebben om net de verblijfplaats van de honden te vinden. Wanneer de pups groot genoeg zijn rond augustus zullen de roedels weer mobiel zijn en zich naar het rivier gebied begeven. Enkele exclusieve kampementen zoals Vundu Camp zijn gericht op het traceren van de roedels als de pups net geboren zijn, voor deze exclusieve ervaring dient men wel in de buidel te tasten.


Beste reistijd
Vanwege de toegangelijkheid zijn de meeste accommodaties geopend van medio april tot medio november. Gedurende deze hele periode is game viewing goed te noemen en zult u voldoende wild tegenkomen. Soms hoeft u niet eens uw accommodatie te verlaten omdat er voor uw deur al een verscheidenheid aan wild te zien is. Echter hoe later in het droge seizoen zijn de spectaculaire encounters tijdens een game drive of wandelsafari soms bijzonder adrenaline verhogend te noemen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen 25° en 30° maar kan vanaf medio to eind september al snel oplopen tot zelfs boven 40°.

Enkele budget accommodaties zijn het gehele jaar geopend maar zijn buiten het bovengenoemd seizoen, de game drives en wandelsafari's afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf medio december tot en met medio maart kunt u de meeste regen verwachten en raden wij een safari in Mana Pools sowieso niet aan. De budget accommodaties bieden wij alleen aan in combinatie met een professionele privé gids met privé voertuig.

Kano safari Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593