reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Mana Pools National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Safari Mana Pools Zimbabwe

Het Mana Pools National Park behoort tot de mooiste national parken van Afrika. In Mana Pools kunt u naast boeiende game drives ook fascinerende wandelsafari's ondernemen. En door de nabije ligging van de Zambezi Rivier zijn ook kanosafari's mogelijk.
Mana Pools National Park
De Mana Pools in Zimbabwe zijn voormalige kanalen van de Zambezi Rivier, deze vruchtbare riviervlakte strekt zich uit over 2.000 vierkante kilometer waarvan een groot deel onmogelijk te bereiken is, behalve te voet. Het landschap bestaat uit de Zambezi Rivier met eilanden en zandbanken omgeven door een boslandschap met baobab en inheemse bomen. Het Mana Pools National Park in Zimbabwe vormt tezamen met het Lower Zambezi National Park in Zambia, dat aan de overzijde van de rivier ligt, één groot natuurpark. En juist omdat grote gebieden onbereikbaar zijn voor self drive toeristen is het Mana Pools National Park net als het Lower Zambezi National Park nog volledig authentiek en onbedorven. Wild is in Mana Pools in overvloed te vinden en met name grote aantallen olifanten en buffels. Maar ook zebra's, waterbokken en vele andere soorten antilopen, luipaarden, leeuwen, hyena’s en wilde honden kunt u hier vinden. De rivier is bevolkt door grote aantallen nijlpaarden en krokodillen en met meer dan 450 soorten vogels is Mana Pools tevens een paradijs voor vogelliefhebbers.

Spectaculaire safari's
Mana Pools is niet alleen uniek vanwege de ligging en het wild maar ook vanwege de verschillende safari's die u hier kunt ondernemen. Game drives in open 4WD, wandelsafari's, kanosafari's en bootsafari's. Maar Mana Pools is bij uitstek dé locatie voor een spectaculaire wandelsafari om wild op dichte afstand te aanschouwen. Wanneer u te voet gaat zult u met allerlei aspecten van de natuur te maken krijgen windrichting, terrein, vegetatie en het gedrag van de dieren. Elke wandelsafari is niet zomaar een "wandeling" maar ze zijn fascinerend, informatief en een geweldige ervaring die u nooit meer vergeet.

Accommodaties in Mana Pools
Verspreid in Mana Pools zijn diverse accommodaties te vinden waarvan de meesten gesitueerd nabij de Zambezi Rivier. Van kleinschalige semi luxe mobile tented camps zoals het Goliath Safari Camp van de legendarische gids Stretch Ferreira, met een avontuurlijk karakter en waarbij u het echte 'beeing out there' gevoel krijgt, tot de luxueuze bushcamps zoals Ruckomechi van Wilderness Safaris. Dieper in het park nabij de Chitake Springs liggen het luxe Kanga Camp (game drives en wandelsafari's) en het avontuurlijke Camp Chitake waar alleen wandelsafari's worden ondernomen.

De keuze van uw accommodatie is mede bepalend voor het karakter van de safari. Het luxe element zit niet altijd alleen maar in de uitstraling van de accommodatie maar ook zeker in de locatie en het type gids die uiteindelijk het karakter van de safari bepaalt.

Beste reistijd
Vanwege de toegangelijkheid zijn de meeste accommodaties geopend van medio april tot medio november. Gedurende deze hele periode is game viewing goed te noemen en zult u voldoende wild tegenkomen. Soms hoeft u niet eens uw accommodatie te verlaten omdat er voor uw deur al een verscheidenheid aan wild te zien is. Echter hoe later in het droge seizoen zijn de spectaculaire encounters tijdens een game drive of wandelsafari soms bijzonder adrenaline verhogend te noemen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen 25° en 30° maar kan vanaf medio to eind september al snel oplopen tot zelfs boven 40°.

Enkele budget accommodaties zijn het gehele jaar geopend maar zijn buiten het bovengenoemd seizoen, de game drives en wandelsafari's afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf medio december tot en met medio maart kunt u de meeste regen verwachten en raden wij een safari in Mana Pools sowieso niet aan. De budget accommodaties bieden wij alleen aan in combinatie met een professionele privé gids met privé voertuig.

Kano safari Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe
Safari Mana Pools Zimbabwe

Het luxueuze Ruckomechi Camp van Wilderness Safaris is gelegen op de oever van de Zambezi Rivier, beschaduwd door acacia’s en mahonie bomen en met een prachtig panoramisch uitzicht op de bergen van de Great Rift Valley in Zambia, aan de overkant van de rivier. Ruckomechi Camp is opgebouwd uit tien ruime en stijlvol ingerichte tenten, waaronder een prachtige bruidssuite. Elke tent heeft een fraai uitzicht op de Zambezi Rivier en is voorzien van een veranda met zithoek, een en-suite douche/badkamer en extra een buitendouche

In de centrale dineerruimte en de bar/lounge kunt u onder het genot van een drankje tevens genieten van het mooie uitzicht op de rivier waar zo nu en dan het wild komt om te drinken of te baden. Het kamp beschikt over een afgezonderde plunge pool, gebouwd op een weloverwogen locatie want ook hier heeft u een mooi panoramisch uitzicht op de watervlakte vanwaar regelmatig allerlei wild te zien is.

Ruckomechi biedt een scala aan activiteiten, dag en avond game drives in open 4WD, kanosafari’s, wandelsafari’s en bootsafari’s. Vissafari’s zijn mogelijk maar op aanvraag.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
April t/m mei U$ 740 p.p.p.n.
Juni t/m oktober U$ 995 p.p.p.n.
1 - 15 november U$ 995 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden en (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari’s, kanosafari’s,-vissafari´s alleen op aanvraag, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.Het luxueuze Kanga Bushcamp van African Bush Camps ligt in een afgelegen gebied in Mana Pools, op ongeveer 1 uur rijden van de Zambezi Rivier, nabij de Ruckomechi Rivier en Chitake Springs. Kanga Bushcamp beschikt over 6 standaard safari tenten elk voorzien van open en-suite toilet en bushdouche met uitzicht op een permanente waterpoel. Er is één familie en honeymoon tent, deze is ruimer en beschikt over een ligbad en heeft een eigen dineerruimte en lounge.

In het centrale deel van het kamp vindt u, op een verhoogd houten platform, een wildlife bibliotheek, een plunge pool, de dineerruimte en een lounge die uitziet over een lagune welke regelmatig wordt bezocht door allerlei wild. Avonturiers hebben de mogelijkheid om voor één nacht in de openlucht op een verhoogd houten platform te overnachten.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m maart & december gesloten
April t/m juni & november U$ 477 p.p.p.n.
Juli t/m oktober U$ 684 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, wandelsafari’s, game drives in open 4WD, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden.Tijdens uw verblijf in het Mana Pools Tented Camp overnacht u op een unieke locatie, op de oever van de rivier of dieper in het park nabij een waterpoel. Het mobile tented camp wordt speciaal voor u opgezet en afgebroken zodra u weer vertrekt. De ruime tenten zijn 3m x 3m met sta-hoogte en voorzien van comfortabele campbedden, linnengoed en een en-suite toilet. Het kamp beschikt over een geïmproviseerde keuken en een dineergelegenheid. Een complete staf staat tot uw beschikking en doet er alles aan om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken. Elektriciteit is niet aanwezig dus maakt u gebruik van paraffine lampen en het kampvuur.

Wanneer het Mana Pools Tented Camp is opgezet op de oever Zambezi Rivier heeft u tijdens uw verblijf keuze uit verschillende activiteiten als spannende wandelsafari's, game drives en prachtige kanosafari’s. De activiteiten worden per dagdeel ondernomen maar afhankelijk van uw interesse, energie en waar het wild zich bevindt kunt u ook kiezen om een hele dag op pad te gaan. De lunch wordt dan meegenomen en onderweg op een mooie plek genuttigd.

Naast een combinatie van activiteiten vanuit het Mana Tented Camp is er ook de Mana Shoreline Walking Safari. Dit is een gematigd intensieve wandelsafari geconcentreerd langs de Zambezi Rivier waarbij u van kamp naar kamp loopt.

De Chitake Trail in Mana Pools is voor de echte pionier die meer van Mana Pools wil zien en niet bang is voor close encounters. Het terrein is ruig en via diverse waterpoelen en rivierbeddingen wandelt u geleidelijk stroomafwaarts naar de Chitake Rivier welke zich verenigd met de Ruckomechi Rivier en uiteindelijk uitmondt in de Zambezi Rivier. De Chitake Trail is intensiever dan de Mana Shoreline Walking Safari en meer geschikt voor de ervaren en avontuurlijke Afrika-ganger met een moedige en flexibele instelling. Tijdens deze wandelsafari verblijft u minimaal 3 nachten in het Chitake Tented Camp welke qua faciliteiten gelijk is aan het Mana Pools Tented Camp. Tijdens uw verblijf ligt de nadruk echt op de wandelsafari´s en zijn er geen of zeer beperkt game drives.

Bij een verblijf van 5 nachten in Mana Pools is het tevens mogelijk om 2 nachten Mana Tented Camp af te wisselen met 3 nachten Chiktake Tented Camp welke dieper in het park ligt. Zowel de Mana Shoreline Walking Safari als de Chitake Trail zijn werkelijk schitterende wandelsafari’s door de mooiste gebieden van Mana Pools.

4 dagen / 3 nachten 15 april t/m 15 november U$ 1.497 p.p.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, wandelsafari's, kanosafari’s, game drives in open 4WD en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)De legendarische Stretch Ferreira is met zijn 30 jaar kennis en ervaring de meest gerenommeerde gids en pionier van Mana Pools, hij kent het gebied en het wild door en door en heeft een speciale relatie met de olifanten. Stretch Ferreira is de charismatische eigenaar van het Goliath Safari Camp. En wanneer u de ervaring van uw leven wilt hebben, close encounters met olifanten en leeuwen of al kruipend een groep wilde honden wilt volgen, dan is dit de perfecte locatie met dé perfecte gids.

Goliath Safari Camp is gesitueerd op de oever van de Zambezi Rivier, enkele meters van het water, en bestaat uit slechts 6 authentieke safari tenten die omwille de koelte verscholen liggen tussen Albida en Mahonie bomen. De safari tenten zijn ruim, eenvoudig doch comfortabel ingericht en voorzien van een deels open en-suite toilet/douche. Om de natuur minimaal te belasten worden de tenten aan het eind van elk seizoen afgebroken om vervolgens het volgende seizoen weer opnieuw op dezelfde locatie te worden opgezet.

Een grote open tent doet dienst als lounge en dineerruimte en nabij het water onder de bomen is een geimproviseerde bar te vinden. In de namiddag wordt het kampvuur aangestoken en onder het genot van een hapje en een drankje worden de belevingen van de dag besproken. Elektriciteit is er middels een generator die wordt aangezet wanneer u na een wandelsafari weer terug in het kamp komt en weer uitgezet wanneer u naar bed gaat. Camera batterijen kunnen dus worden opgeladen.

Hoewel het een eenvoudig kamp lijkt zit de luxe in de locatie, de persoonlijke sfeer, de verassende excellente maaltijden en natuurlijk de uitmuntende gids.

De safari activiteiten bestaan uit game drives in een open 4WD en kanosafari’s, maar de nadruk en tevens de passie van Stretch Ferreira ligt vooral op de bijzondere wandelsafari’s.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
April t/m 15 november U$ 730 p.p.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, beperkt laundry service, game drives in open 4WD, wandelsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker.(exclusief park entreegelden)


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

Wij zijn er!
Komt u ook?
Individuele rondreizen Zimbabwe ANTWERPEN
14 & 15 oktober
Standnr 017
Bezoek ook onze
presentaties / zaal 1

Zaterdag 15:10
Waarom Zimbabwe
Zondag - 15:10
Beestachtig Zambia


DEN HAAG
28 & 29 oktober
Standnr 71
Bezoek ook onze
Presentaties / lokaal 4

Zaterdag 13:50
Waarom Zimbabwe
Zondag - 11:50
Beestachtig Zambia

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Onafhankelijk
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accom- modaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators.
Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsvereniging, is voorzien van een aansprakelijkheids-
verzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantie-
voorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Wie is Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Aanbiedingen

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Zanzibar

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2017 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593