info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Algemene reisinformatie Zimbabwe, Zambia, Botswana, Tanzania en Malawi

Paspoort en Visum
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is NA vertrek uit het land en tenminste twee lege bladzijden te bevatten. Een visum voor Zambia en Zimbabwe kunt u kopen bij de grens 50U$ en 35U$ - single entry. Deze kosten dient u ter plekke en met gepaste U$ te doen. Voor Tanzania kunt u een visum kopen via het consulaat van Tanzania. Voor Europa ingezetenen geldt er voor Malawi en Botswana geen visumplicht. U dient rekening te houden dat u, om te vertrekken uit Zimbabwe, Zambia of Malawi, een departure tax moet betalen.

Vaccinaties
Zowel voor Zimbabwe, Zambia, Botswana, Tanzania en Malawi dient u zich laten vaccineren tegen Hepatitis, DTP en gele koorts. Dit kunt u laten doen bij de plaatselijke GGGD of de Travel Clinic van Schiphol. Het vaccinatie bureau is op de hoogte van de juiste inentingen. Denk ook aan een Cholera stempel in uw vaccinatieboekje! Malaria profylaxe krijgt u op recept van de huisarts of bij de Travel Clinic van Schiphol. Informeer bij uw ziektenkostenverzekering voor vergoeding. Wellicht toch iets om over na te denken als u met een kleine groep of als een familie met jonge kinderen/tieners op reis wilt.

Geldzaken
In Zimbabwe is de U$ een wettig betaalmiddel, in Zambia betaalt u met de Kwacha, in Tanzania met de Tanzaniaanse shilling, in Malawi met de Kwacha en in Botswana met de Pula, deze lokale valuta moet u ter plaatse aanschaffen.

Over het algemeen kunt u in de toeristische sector ook met US$ of Euro's betalen. Wanneer u Euro's of Dollars wilt omwisselen in lokale valuta dan kunt u dit het beste doen bij de wisselkantoren op de luchthaven of bij de banken in de grotere steden. Om eventuele ongemakken te voorkomen is het verstandig om wat lokale valuta bij de hand te hebben voor, bijvoorbeeld, een drankje op een terras, of voor een boodschap in de lokale supermarkt maar ook als u onderweg van de lokale bevolking nog wat souvenirs wilt kopen. Heeft u na afloop nog lokale valuta over dan kunt u die altijd nog voor fooien gebruiken.

Creditcards worden in sommige hotels, restaurants en winkels in de grote steden geaccepteerd maar in de bush kunt u er niet mee betalen en in kleinere dorpen of steden is men nog wel eens afhankelijk van de beschikbaarheid van elektriciteit.

Visa, airporttax en park entree gelden gelieve in gepast U$ te betalen (wisselgeld is vaak alleen in lokale valuta)

Fooien
Het is niet verplicht maar wel gebruikelijk om fooien te geven voor een service. Veel gidsen, trackers, schoonmaakpersoneel en kruiers zijn voor hun inkomen afhankelijk van fooien. U oordeelt zelf over de hoogte van de fooi. Een richtbedrag kan zijn; voor gidsen en trackers 8 - 10U$ p.p.p.d. voor kruiers, schoonmaakpersoneel 3U$ p.p.p.d. voor de transfer chauffeur 5U$ p.p. In de meeste accommodaties maakt men gebruik van een fooienpot waar u uw bijdrage in kunt deponeren, dit wordt dan later onder het personeel verdeeld.


Bagage
Over het algemeen 20 kilo met de internationale vluchten en 1 stuk handbagage. Voorheen was het mogelijk om bijvoorbeeld een kleine handtas én een kleine weekendtas als handbagage mee te nemen. Helaas is dat op de internationale vluchten naar Afrika niet altijd meer mogelijk en kan het zijn dat u alsnog uw tas bij de incheckbalie moet af geven. Dit is heel vervelend als juist uw medicijnen of kwetsbare foto apparatuur er in zit. Eén grotere tas die afgesloten kan worden met daarin uw handtas zal nagenoeg geen problemen geven. Deze regels gelden overigens niet voor eventuele aankopen die u op schiphol heeft gedaan.

Let ook op de strenge regels van de luchthavens wat betreft scharen, nagelvijlen, spuitbusjes, aanstekers, lotions etc. Deze mogen niet mee in de handbagage. Zie voor een laatste update ten aanzien van bagage Amsterdam Schiphol Airport of Brussel International Airport

Voor binnenlandse chartervluchten (10 tot 19 seater) geldt een maximum van 15 kilo p.p. inclusief handbagage - voor vluchten met kleinere vliegtuigjes (2,3 of 5 seater) geldt een maximum van 12 kilo p.p. Handbagage mag niet meer zijn dan één tasje met persoonlijke items, er is geen ruimte voor grote stukken. Houdt u zich a.u.b aan deze regels - ze zijn bevoegd en zullen u bij overschrijding hoogst waarschijnlijk niet meenemen. Elke weekendtas of rugtas is goed maar neem a.u.b. GEEN HARDE KOFFERS mee.


First Aid & Medicijnen
Voor ongemakken zoals diarree, blaren, schaafwondjes e.d dient u zelf voorzorgsmaatregelen te treffen. Alle gidsen zijn getraind in first aid. De gidsen zijn voorzien van zendapparatuur zodat zij onderling contact kunnen hebben en in geval van nood, transport naar een ziekenhuis kunnen regelen. In het geval van een serieus incident wordt u naar een gerenommeerd ziekenhuis in Lusaka, Dar es Salaam of Johannesburg in Zuid Afrika gevlogen. De kosten voor transport en onderzoek/behandeling zijn voor uw rekening, uw reisverzekering en/of ziektenkostenverzekering.

Wij raden een ieder dringend aan een goede reisverzekering met werelddekking te nemen. Een reisverzekering inclusief medische dekking is verplicht en valt onder uw eigen verantwoordelijkheid. Dit kan een hoop ellende en kosten besparen. Note: in sommige landen is een verblijf zonder reisverzekering met medische dekking illegaal en loopt u zelfs de kans om bij eventuele incidenten, in tweederangs ziekenhuizen te worden behandeld.

Maakt u gebruik van bepaalde noodzakelijke medicijnen die alleen op doktersvoorschrift te verkrijgen zijn, neem dan een kopie van het recept mee. Dit kan handig zijn wanneer u, om wat voor reden dan ook, deze medicijnen nodig heeft maar ook bij de douane kan er naar gevraagd worden.


Malaria
Malaria komt in veel Afrikaanse landen voor. Er is verhoogd risico op malaria in en kort ná het regenseizoen. Het is aan te raden om onder een muskietennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen. De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn voorzien van muskietennetten.


Reizigersdiarree
Maatregelen ter preventie van reizigersdiarree zoals handen wassen en drinkwater ontsmetten, zijn essentieel. Ter preventie van dehydratie kunt u gebruik maken van speciale zoutoplossingen zoals ORS, bij de apotheek verkrijgbaar. Het beste kunt u de anti diarree middelen die in de lokale apotheken vrij worden verkocht vermijden, deze zijn meestal niet doeltreffend en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.


AIDS
Naast de algemene preventie is de grootste voorzichtigheid geboden in het geval van bloedtransfusies, waarvoor evacuatie naar Zuid-Afrika of naar Europa nog het veiligst is.


Voltage
Het elektriciteitsnet is hetzelfde als in Nederland 220 volt. Wel gebruikt men andere stekkers. Hiervoor kunt u eventueel een wereldstekker kopen


Drinkwater
In genoemde landen is het kraanwater niet veilig en is gebotteld water zeker aan te raden. Koopt u onderweg bij de lokale handelaar een flesje water let dan op dat de dop verzegeld is zodat u weet dat het veilig drinkwater is. In de accommodaties is men voorzien van gebottled of gekoeld voorgekookt water.

Contactlensdragers doen er goed aan om het kraanwater niet te gebruiken om de lensen te spoelen, dit om eventuele ooginfecties te voorkomen.

Water is een kostbaar goed in Afrika. Ga er zuinig mee om en verspil geen water met het tandenpoetsen of langdurige douches.


In genoemde landen kunt u met engels goed terecht
- Wanneer u reist en/of de grens nadert, een markt, dorp of stad bezoekt wordt u verzocht zich passend te kleden - geen blote voeten, blote borst of bikini. Vermijd alstublieft het dragen van camouflage kleding (zogenaamde legerkleding)

- De accommodaties die wij aanbieden zijn in informele sfeer en omdat een aantal accommodaties over een zwembad beschikken is men hier gewend aan badkleding. Echter maakt u gebruik van het restaurant of de bar dan wordt casual kleding op prijs gesteld.

- Wanneer u foto's van personen wilt maken overleg dit eerst even met uw gids of vraag a.u.b eerst toestemming. Sommige bewoners stellen het niet op prijs en vragen geld of een andere vergoeding om te worden gefotografeerd. Vermijd te allen tijde om foto's te maken van banken en overheidsgebouwen, politie en bewakers.

- In welk land u ook in Afrika verblijft, het is ten strengste af te raden om enige politieke uitlatingen te doen.

In geheel Afrika raden wij u af om ’s avonds in uw eentje op stap te gaan of in het donker te gaan reizen. Mocht u ’s avonds een bar, een restaurant of een andere gelegenheid willen bezoeken dan kunt u vaak via uw accommodatie een betrouwbare taxi regelen en kunt u een tijdstip afspreken om weer opgehaald te worden.

Het enige wat wij verder van u vragen is een beetje respect, probeer u aan te passen en toon uw rijkdom niet te veel.


Wandelsafari's
Goed uitgelopen wandelschoenen is een pré maar gympen of sandalen mag ook. Een goed profiel in de zool is een must en kan nare valpartijen voorkomen. Een nadeel van sandalen kan zijn dat er allerlei stekeltjes, zandkorrels en steengruis tussen de sandaal en de voet kan komen wat het wandelen kan bemoeilijken.

De wandelingen worden na gelang van de temperatuur en uw conditie na overleg aangepast.

U moet rekening houden dat het tijdens een wandeling warm kan zijn en dat luchtige kleding aan te raden is. Bent u gevoelig en wordt u enigszins onwel door de combinatie van zon, warmte, wandelsafari's en alcohol, -de eerste opvallende symptonen zijn dan vermoeidheid en wat misselijkheid. U kunt eventueel ORS mee nemen– een voedingssupplement dat de vochtbalans ondersteunt – verkrijgbaar bij de meeste apotheken. Dit helpt zeker om allerlei ongemakken te voorkomen.

Het is aan te raden om voor de wandelsafari's een flesje water om te drinken mee te nemen, dit kunt u vragen aan een kampmedewerker. Over het algemeen geldt dat u ‘s morgens voordat u vertrekt (game drive of wandelsafari) een kopje thee/koffie en een biscuit kunt nuttigen. Wanneer u terugkomt van uw safari – tussen 10:30 en 11:00 wordt er een uitgebreide brunch geserveerd. Houdt er rekening mee dat het kan gebeuren dat u onderweg iets interessants ziet of uw pad wordt door een dier geblokkeerd waardoor u wat langer onderweg bent dan gepland. In dat geval kan een snack als Time Out of Between of iets dergelijks wel eens welkom zijn


Handig om mee te nemen
- lange broek en shirt/blouse met lange mouwen (bescherming tegen felle zon en muskieten)
- prettige loopschoenen of sandalen voor de wandelingen
- luchtig en gemakkelijk zittende kleding (geen felle kleuren)
- zwemgoed
- een warme trui of fleece jack voor de koelere ochtenden en avonden
- een hoed of pet
- klein rug of heuptasje voor de wandelsafari's
- snacks voor onderweg zoals bijvoorbeeld energie repen, Between, Time Out enz
- zonnebril
- een zaklantaarn en batterijen
- camera en batterijen/oplader
- verrekijker
- persoonlijke toiletartikelen en medicijn/verbandtrommel met o.a. malaria profylaxe, paracetamol, ORS, verband, pincet, pleisters, antiseptische creme, anti prik zalf voor planten en insecten en anti-diaree tabletten
- Zonnebrandmiddel met hoog beschermingsfactor
- insect afwerendmiddel ( moet DEET te bevatten )
- voor contactlensdragers is het handig om een extra bril mee te nemen. In verband met stoffige wegen en droge lucht kan dit irritatie voorkomen tijdens de wandelingen en de game drives
- pen en papier in verband met de in te vullen grensformaliteiten
- kopie van uw paspoort en ander reisbescheiden (stop deze niet in de zelfde tas als uw origineel)


WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose