reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Serengeti National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Tanzania

Serengeti Tanzania

Serengeti National Park
Het uitgestrekte en sensationele Serengeti is voor velen het toonbeeld van 'Wild Afrika'. De naam Serengeti komt eigenlijk van de oorspronkelijke bewoners de 'Maasai' die het 'Siringet' noemen dat min of meer betekent 'het eindeloze land'. Een naam die zijn eer aan doet door de werkelijk oneindige vlaktes met ononderbroken vergezichten.

De gehele Serengeti regio omvat het nationaal park zelf maar ook het Ngorongoro conservatie gebied, de Loliondo, Grumeti, Ikorongo en de Maasai Mara in Kenya. De Serengeti kent het meest unieke en en oudste ecosysteem op aarde. In wezen is het klimaat, de vegetatie en de fauna over de afgelopen miljoen jaar weinig veranderd. Sommige voorbeelden van het leven, de dood, de aanpassingen en de migratie zijn zo oud als de heuvels zelf.

De regio is één der werelds grootste vluchthaven voor vele soorten wild maar is wel het meest bekend om de migratie van de wildebeest en de zebra. Een ieder die het geluk heeft om bijna twee miljoen dieren voorbij te zien trekken, wordt absoluut stil en geraakt door de magie van dit wonderlijke schouwspel.

De wildebeest is een belangrijk stukje puzzel in de Serengeti ecosysteem puzzel. Hun migratie is zo oud als de geschiedenis van de mens. Vele millenia hebben de wildebeesten de regens gevolgd en de graslanden en savannes van de Serengeti in hun voordeel gebruikt. Gedurende het regenseizoen, van december tot juni, brengt de wildebeest de meeste tijd door in de open vlaktes, beneden de Ngorongoro Crater. Hier is het gras is zeer productief en bevat een hoge voedingswaarde. In deze regio worden tevens de kalveren geboren en omdat er een overvloed is aan voedsel, is de kans dat roofdieren de jonge kalveren aanvallen vrij klein. Wanneer de moessonregens in juni stoppen drogen de vlaktes uit en bewegen de wildebeesten zich naar het westen op zoek naar regen en vers grasland - de vlaktes worden kurkdroog en zo hard dat er geen enkele wildebeest zou kunnen overleven. Juist door migratie kunnen de wildebeesten en de zebra's gebruik maken van de wijd verbreide bronnen van de Serengeti en zo in aantal toenemen. De regen volgend, beweegt de enorme kudde zich voort naar het noorden tot in de Maasai Mara waar de laatste regens vallen. Wanneer de eerste regen zich weer in december aankondigt trekken zij zich weer terug richting de weelderige en malse vlaktes van de Serengeti.

Ngorongoro
De Ngorongoro krater is een thuishaven voor meer dan 25.000 dieren, bestaande uit onder meer een grote concentratie roofdieren én het is de enige plek in Tanzania waar u de zwarte neushoorn nog kunt vinden. De krater is ruim 250km² met een gemiddelde diameter van 23km. De safari's op de bodem van deze vulkaan zijn fascinerend door het bijzondere mooie landschap en de diversiteit aan wild. Afhankelijk van het seizoen trekken de waterpoelen en het kleine soda meer (Magadi) veel vogels aan waaronder flamingo's.

Op de rand van de krater kunt u onder begeleiding van een Maasai gids prachtige wandelingen ondernemen. De omgeving bestaat uit open grasland met beboste bergengtes en bij helder weer zijn de uitzichten op de kratervloer spectaculair en kunt u zelfs de immens grote vlakte van de Serengeti en Lake Easy overzien.

Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania
Serengeti safari Tanzania Safari in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeelden


*AANBIEDING - 4 nachten verblijf voor de prijs van 3 - Geldig juli, augustus, september & oktober 2014

Het luxueuze Serengeti Safari Camp van (Nomad Tanzania) is een semi-nomadisch kamp omdat het telkens met de migratie mee verplaatst zodat u de meeste kans van slagen heeft om deze van dichtbij mee te maken. Het luxe Nomad Mobile Camp is in bedoeïenen stijl ingericht en bestaat uit 6 ruime meru tenten met grote comfortabele bedden, een kleedkamer en een en-suite toilet/badkamer. Op korte afstand van uw tent bevindt zich een centrale tent die dient al open dineergelegenheid waar u verrast wordt met overheerlijke maaltijden. Een andere tent dient als bar en lounge en beschikt over een kleine selectie aan interessante literatuur over de flora en fauna. De safari activiteiten bestaan uit ochtend en namiddag game drives in een gesloten 4WD en kunnen in halve of in hele dagdelen worden ondernomen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Maart t/m mei ± € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juni t/m oktober ± € 525 - € 550 p.p.p.n.
November ± € 325 - € 350 p.p.p.n.
December ± € 525 - € 550 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, (lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, game drives, gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)


Ikoma Tented Camp is gesitueerd in het noordwesten van de Serengeti, temidden van de savanne en beschaduwd door acacia bomen. Het tented camp is een zeer goed alternatief voor de duurdere luxe tented camps. Het Ikoma tented camp is gesitueerd op een bijzondere locatie, namelijk precies in het pad van de wildebeest migratie!

Ikoma Tented Camp bestaat uit 35 traditionele Meru tenten opgezet onder een rieten afdak met voor de deur een veranda met stoelen om te genieten van het wijde uitzicht op de savanne. Elke semi luxe tent is voorzien van een comfortabele bedden met een klamboe en een en-suite toilet/douche. In het open restaurant en de bar kunt u onder het genot van een heerlijke maaltijd of een drankje genieten van een panoramische uitzicht over de vlakte. ´s Avonds wordt er voor de centrale tent het kampvuur aangestoken waar men gezellig bijéén kan komen om te genieten van een aperitief.

Door de centrale ligging van het kamp zijn veel locaties in de Serengeti zoals de Kirawira en de Grumeti Rivier, binnen een kort tijdsbestek bereikbaar. En doordat het kamp nét buiten het national park ligt zijn ook wandelsafari's en avond game drives toegestaan.

Prijsindicatie op basis van twee personen:

Januari t/m februari ± € 350 - € 375 p.p.p.n.
Maart ± € 325 - € 350 p.p.p.n.
April t/m mei ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
Juni ± € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juli t/m augustus ± € 375 - € 400 p.p.p.n.
September t/m december ± € 325 - € 350 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, beperkt laundry service, dag en avond game drives, wandelsafari's, en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)
Grumeti Tented Camp (Eco Lodge) is onderdeel van Eco Lodge Africa en is gesitueerd in het noordelijk deel van de Serengeti in het Grumeti Wildlife Reserve. Het kamp is een goed alternatief voor de duurdere tented camps in het gebied. Grumeti Tented Camp is centraal gelegen waardoor er binnen korte tijd diverse locaties bezocht kunnen worden.

Het kamp bestaat uit 10 semi luxe tenten, waaronder 2 familietenten, gebouwd op een verhoogd platform met uitzicht op de savanne. Elke tent is voorzien van kingsize bedden, een en-suite toilet/badkamer, een muskietennet en een privé veranda met een zitje. Elektriciteit is op gezette tijden aanwezig door middel van zonnepanelen.

In het centrale deel van het kamp bevindt zich een dineerruimte, een comfortabele lounge en een gezellig kampvuur met stoelen. De safari activiteiten die worden aangeboden bestaan uit dag en avond game drives, wandelsafari's of een bezoek aan lokale Masaai dorpjes.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
± € 320 - € 395 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, beperkt laundry service, dag en avond game drives en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden en optioneel: wandelsafari's bij reservering melden)
 Klik hier voor meer accommodaties in Serengeti National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com


WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Onafhankelijk
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accom- modaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators.
Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsvereniging, is voorzien van een aansprakelijkheids-
verzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantie-
voorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Wie is Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Aanbiedingen

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Zanzibar

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2017 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593